Wandelen met
een missie

> Schrijf u meteen in 15 sept. 2018

Met uw deelname aan Appelstap ondersteunt u het goede doel.  Want Appelstap is meer dan een wandeling in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het is een belevenis voor iedereen! Niet alleen vanwege de unieke ervaring, maar ook vanwege het goede doel. In 2016 was dat het Prinses Beatrix Spierfonds. Dit jaar maken we ons sterk voor de natuur waarin we wandelen.

Appelstap:
wandelen met een missie

Met de opbrengst gaan de Lions in samenwerking met Staatsbosbeheer een nieuwe wandelroute maken. Vanaf de parkeerplaats van attractiepark Duinen Zathe loopt een pad via de Wester Es naar het bos in en rondom Appelscha. Van dit pad gaan we een route maken zodat wandelaars die liever een kort rondje willen lopen, ook een mooie route kunnen bewandelen.

Het huidige pad moet worden ge√ęgaliseerd en gesnoeid om geschikt te worden gemaakt voor wandelaars. Ook plaatsen we bankjes waarop mensen kunnen uitrusten en even genieten van de natuur. En we plaatsen een informatiebord bij de route. Hierop geven we uitleg over dit bijzondere stukje cultuurlandschap van Appelscha dat grenst aan zowel bos als het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

 

Boswachtersblog

 

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de natuur van Appelscha? Volg dan het boswachtersblog van boswachter Corné Joziasse. Hij is boswachter van Nationaal Park Drents-Friese Wold en de drijvende kracht achter dit nieuwe wandelpad. Op zijn blog houdt hij alle ontwikkelingen en activiteiten van Staatsbosbeheer bij.